Mailinglist

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe gigs en verse muziek van Oliver Alexander:

Presskit

Twitter

Muziek

Op deze pagina vind je een selectie van alle muziek die we tot nu toe uitgebracht hebben.

Perfect Alibi (single) – 2018

Samen de drukte van iedere dag ontvluchten met degene waarvan je zielsveel houdt: daar gaat ons nieuwe, intieme en heel persoonlijke liedje Perfect Alibi over. Het is een echte herfstballad met op gitaar de onvolprezen Clemens Blacquière en een compleet strijkkwartet.

Het nummer is geproduceerd door Jens Munnik in Soundwise Amsterdam. Het begin van een hele hoop nieuwe muziek, dus houd het de komende tijd in de gaten. Check Perfect Alibi hieronder via Spotify, of steun ons en koop ‘m op iTunes voor minder dan een euro.

Slippin’ (single) – 2017

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, of we hebben al nieuwe muziek voor je! Onze nieuwe single Slippin’ is vanaf vandaag uit en we zijn er ontzettend trots op 🙂 Slippin’ is een popliedje dat gaat over het terugvallen in oude slechte gewoontes. Het bevat een duistere en hoopvolle boodschap tegelijk… maar daarvoor moet je het nummer zelf maar luisteren!

Het nummer is wederom geproduceerd door Jens Munnik in Soundwise Amsterdam en is gemixt door JJJ Sielcken. Het is een voorproefje van ons debuutalbum, dat in 2017 verschijnt. Check ‘m hieronder via Spotify, of steun ons en koop ‘m voor nog net geen euro op iTunes.

Don’t Hold Back (single) – 2016

Oktober 2016, een mooie maand om een nieuwe single aan je te laten horen! En dit keer een liedje met een wel heel optimistische boodschap: houd je niet in! Je hebt maar één leven (tenzij je een kat bent of in het hiernamaals gelooft), dus geniet er maximaal van, grijp iedere kans die voorbij komt en laat je vooral niet tegenhouden door wie of wat dan ook: dát is wat we kwijt willen in onze nieuwe single Don’t Hold Back.

Het nummer is wederom geproduceerd door Jens Munnik in Soundwise Amsterdam en is dit keer gecoproduceerd door Huub Reijnders. Het is een voorproefje van Oliver Alexander’s debuutalbum, dat begin 2017 verschijnt. Check ‘m hieronder via Spotify, of doe ons een groot plezier en koop ‘m voor nog net geen euro op iTunes.

 

Horizon (single) – 2016

Tijd voor iets nieuws! De nieuwe single Horizon bevat namelijk weliswaar nog steeds het kenmerkende stemgeluid van Oliver Alexander, maar kent vooral een nieuw, onversneden popgeluid. Net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander nieuwe genres en geluiden blijven verkennen zonder zijn roots te vergeten.

Horizon is geproduceerd door Jens Munnik in Soundwise Amsterdam en gemixt door Jurriaan Sielcken (Jett Rebel/Lucas Hamming). Check de single hieronder via Spotify, of via bijvoorbeeld iTunes, Soundcloud of YouTube.

 

Transmission (EP) – 2015

OliverAlexander_Transmission_DigiDe langverwachte debuut-EP “Transmission” van Oliver Alexander is in april 2015 verschenen. Deze EP werd geproduceerd door Holger Schwedt, producer van o.a. Bløf, VanVelzen en Miss Montreal en bestaat uit vijf gloednieuwe liedjes, waaronder de veel op de radio te horen single I’m Gonna Love You More. Luister de gehele EP nu via iTunes of Spotify! Of bestel een gesigneerde CD voor 10 euro inclusief verzendkosten door een mailtje te sturen met je naam en adresgegevens naar oliver@oliveralexander.nl!

 

 

 

I’m Gonna Love You More (single) – 2015

Na maandenlange voorbereidingen, dagenlange studiosessies en urenlang schaven, mogen we eindelijk onze nieuwe single aan je laten horen: I’m Gonna Love You More! Deze nieuwe single is geproduceerd door Holger Schwedt (producer van onder andere Bløf, VanVelzen en Miss Montreal) en is een voorproefje van de EP Transmission, die we op woensdagavond 8 april feestelijk lanceerden in LantarenVenster in Rotterdam. Check hieronder I’m Gonna Love You More:

Free (single) – 2014

Het werd de hoogste tijd voor nieuwe muziek! Daarom bracht Oliver Alexander in november 2014 een nieuw liedje uit: Free. Het is een intieme, akoestische track geworden over het ultieme gevoel van vrijheid. Free kan gezien worden als akoestisch uitstapje, tot de debuut-EP van Oliver Alexander begin 2015 uitgebracht wordt.

The Demo Recordings – 2013

Oliver Alexander bracht begin 2013 een band vol ambitieuze muzikanten bijeen en begon met het opnemen van “The Demo Recordings”. Er staan drie liedjes op, met ieder een geheel eigen karakter. “As Long As We Live is een intiem stuk over twijfels en onvoorwaardelijke liefde, een wiegenliedje voor volwassenen”, legt Oliver Alexander uit. Het nummer Masquerade is juist een echt dansbaar stuk, met lekkere pop-groove en jazz-invloeden. The Demo Recordings sluiten af met I Will Love You Anyway. Oliver Alexander schreef het na het beleven van wat hij zelf “het meest romantische moment van mijn leven, maar wel met een onbereikbare liefde” noemt. Belangrijke inspiraties voor zijn muziek zijn uiteenlopend: van John Mayer tot Billy Joel, van Rufus Wainwright tot Amy Winehouse en van Robbie Williams tot Jamie Cullum. The Demo Recordings laten zijn veelzijdigheid als songwriter optimaal horen.

 

Credits The Demo Recordings:
Muziek en tekst van alle tracks door Oliver Alexander. Opname door Pim Dros & Jens Munnik. Gemixt en gemastered door Jens Munnik. Muzikanten: Oliver Alexander (zang), Thomas Hanenberg (toetsen), Lorijn von Piekartz (gitaar), Hekon van Duijvendijk (bas) en Daan Quittner (drums). Fotografie door Jorn Sjauw Koen Fa, ontwerp door Hekon van Duijvendijk. Copyright 2013 Olivier de Neve, alle rechten voorbehouden.

Credits Free:
Muziek en tekst: Oliver Alexander. Geproduceerd & gemixt door Jens Munnik. Gemastered door Pier-Durk Hogeterp. Muzikanten: Oliver Alexander (zang), Victor Weigand (toetsen), Eric Brugmans (gitaar), Hekon van Duijvendijk (bas) en Daan Quittner (drums). Artwork door Hekon van Duijvendijk. Copyright 2014 Olivier de Neve, alle rechten voorbehouden.

Datum →
6 nov
Tags →