Mailinglist

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, nieuwe gigs en verse muziek van Oliver Alexander:

Presskit

Twitter

Bio

oliveralexander_final_lowres-Het leven van Oliver Alexander (Rotterdam, 1987) had een hoog “ideale schoonzoon-gehalte”. Na het afronden van het gymnasium begon hij direct aan een studie Bedrijfskunde. Vier jaar later zat hij al achter een bureau als Marketing Manager bij een groot bedrijf. Niets mis mee zou je zeggen, maar al snel begon het bij hem te knagen. Hij droomde van jongs af aan over een carrière als singer-songwriter en schreef al jaren vol overgave liedjes. Toch koos hij in zijn leven steeds de ‘veilige’ weg, het pad richting bedrijfsleven.

Tot die bewuste dag waarop hij naar zijn baas stapt en aangeeft te stoppen als Marketing Manager. Om muzikant te worden. Aan dat moment gingen nachten vol twijfels, onzekerheid en piekeren vooraf. Want wie geeft er nu vrijwillig z’n baan op, middenin een economische crisis? Het besluit stond echter vast: zijn muziek moét naar buiten.

Sinds dat moment gaat het hard met Oliver Alexander: hij rondt in 2013 met het hoogst mogelijke cijfer (A) een opleiding Songwriting aan de Berklee College of Music in Boston af en brengt een band vol ambitieuze muzikanten bijeen. In april 2015 komt zijn langverwachte debuut-EP ‘Transmission’ uit, geproduceerd door het team achter VanVelzen, Bløf en Miss Montreal. De single ‘I’m Gonna Love You More’ wordt regelmatig gedraaid op onder andere NPO Radio 2 en 3FM en levert hem de titel NPO Radio 6 Talent op. Met zijn 11-koppige band beleeft hij bomvolle zomers met optredens op vele pop- en jazzfestivals en wordt hij gevraagd als support act van o.a. Alain Clark, Gare Du Nord en Shirma Rouse. Ook speelt hij meerdere keren live in De Wereld Draait Door.

In 2016 kiest Oliver Alexander bewust voor een nieuwe muzikale richting. De jazzinvloeden die nog gehoord konden worden op de Transmission EP zijn verruild voor een onversneden popgeluid. Net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander nieuwe genres en geluiden blijven verkennen. De in 2016 gelanceerde single ‘Horizon’ blijkt een succes: naast radio-airplay levert het ook in no-time 1 miljoen Spotify-streams op. In maart 2017 verschijnt Oliver Alexander’s nieuwe single Slippin’. Deze single is een voorproefje van zijn debuutalbum, dat eind 2017 zal verschijnen. Met zijn mix van knallende popsongs en intieme luisterliedjes is alles in gereedheid gebracht om ook de rest van Nederland de komende tijd kennis te laten maken met Oliver Alexander!

 

Bezetting:
Oliver Alexander – Singer-songwriter/toetsen
Victor Weigand – Toetsen
Tijmen Kooiker – Gitaar
Hekon van Duijvendijk – Bas
Daan Quittner – Drums
Sanne Groefsema – Backing vocals
Sanne Hoeksma – Backing vocals
Erik van der Heijden – Trompet
Stefan Danckaert – Trompet
Alessandro Russo – Saxofoon
Sam Thomas – Trombone

Wat anderen over Oliver Alexander zeggen

“Even geleden kwam Oliver Alexander met een heel leuk liedje aan: ‘Slippin”. Ik ken hem al een beetje van zijn Radio 6-tijd en zo ging die uitnodiging er direct uit om ‘m live te komen spelen in de Radio 2-studio. En wat was dat lekker hè! Te gek, dat klonk effe lekker zeg! Ik kijk in ieder geval reikhalzend naar zijn debuutalbum uit, zeker nu ‘ie zijn eigen single live al zo goed deed als bij ons.”
Gerard Ekdom – DJ NPO Radio 2


“Dit is zo verschrikkelijk fijn en komt gewoon uit Nederland! Dit is zo’n onwijs lekker nummer. Hij heeft bij Stenders Late Vermaak op 3FM gespeeld met een 11-koppige band en dat deed hij fantastisch. Hij maakte zijn belofte meer dan waar, dus we moeten veel met deze man op de radio doen!”
Rob Stenders – DJ 3FM en NPO Radio 2

Oliver Alexander kiest niet voor de makkelijkste weg: van marketing manager naar singer-songwriter. In Paradiso liet hij zien dat hij gelijk heeft. Een goede zanger en een geweldige band met een show die zeer veel respect afdwingt. De Nederlandse popwereld heeft er een nieuwe speler bij.”
Recensie optreden Paradiso Amsterdam 2017 – Maxazine


“Oliver Alexander is een belofte voor de Nederlandse muziekscene. Hij heeft een fijne sound, heerlijke stem, eigen liedjes en heeft zojuist in de studio bewezen dat hij live ook z’n mannetje staat. Bij dezen roepen we hem uit tot Radio 6 Soul & Jazz Talent, een kwaliteitskeurmerk voor nieuw Nederlands soul & jazz talent, omdat hij heel veel potentie heeft.”
NPO Radio 6

“I’m really enjoying your writing, Oliver! You have a great “sense of song”. It has been such a pleasure working with you and getting to hear your songwriting evolve over the span of the courses. You are an incredibly talented soul and are now taking your skill level to new heights. Keep going with all you’ve learned here. It will pay off. I look forward to the future!”
N. Diercks – Head of Songwriting Class, Berklee College of Music, Boston
—-
“Zanger en componist van bovengemiddeld knappe songs. Ingetogen, melancholisch maar ook swingend.”
NCRV OngekendTalent.nl – Toelichting op keuze “Talent van de week”
—-
“Te gek!”
Alain Clark

“Ik krijg er jeuk van aan mijn ballen.”
Spike van Zoest – Di-Rect

“Het optreden van Oliver Alexander en zijn band was een groot succes!”
Organisatie JFK Greatest Man 2014 Gala

“Mooie evergreenachtige stem, goede looks en sterke band. Goede extraverte frontman die veel contact maakt met het publiek. Dit heeft alle kenmerken en ingrediënten in zich om een trouwe schare fans op te bouwen en succesvolle shows neer te gaan zetten. Een sterke frontman, die in zichzelf en zijn keuzes gelooft met een prima band achter zich.”
Jury Grote Prijs Rotterdam
—-
“Oliver Alexander brengt de sfeer helemaal next level. (…) Nog voordat je de vraag hebt gesteld roepen de mensen al enthousiast onder de klanken door dat het ‘tof’, ‘te gek’ en ‘heerlijk’ is.”
Recensie optreden Jonge Harten Festival Groningen 2014

“Een professioneel, uitstekend optreden dat niet zo misstaan op de grote popfestivals in Nederland. Geweldig stemgeluid, veel variatie tussen de songs en in de songs en fijne afwisseling van ritmes. Oliver Alexander is charismatisch en trekt het publiek erbij, onder andere met humor. Hij heeft er overduidelijk plezier in en heeft leuke interactie met zijn bandleden. De set is goed opgebouwd, met een mooie binnenkomer (“Masquerade”) waardoor het publiek er meteen zin in krijgt. Zijn songs hebben veel variatie in onderwerpen, met een mooie boodschap achter de songtekst waar veel mensen zich in zouden kunnen vinden.”
Juryrapport Waterpop Singer-Songwriter Contest 2014

“Dat je talent hebt, wist ik al!”
Giel Beelen – DJ 3FM

“Oliver – I could compare you to others, but I won’t. Your voice, like your lyrics, has many layers. You have an extraordinary gift for lyrics. Simple words that convey a complexity of emotion that most anyone would be able to identify with on some level. It’s truly a gift. Only 25? Hard to believe, Sir. I hope we hear more from you soon.”
Lawrence Wilkes – Music Agent, New York

Datum →
1 jun
Tags →